Voor gewoon een goede garagedeur!

Direct contact : 06-52592514 of 0513-435243

Vijf redenen om een Duoport te kiezen

Wilt u uw garagedeur vervangen en bent u zich aan het oriënteren? Het aanbod is groot en uw keuze hangt af van de functie van uw garage en uw leefsituatie. In dit artikel zetten we de vijf belangrijkste redenen uiteen waarom onze klanten voor de openslaande garagedeur Duoport kiezen of hebben gekozen. Ontdek of u zichzelf herkent en of het ook voor ú de beste keuze is!


De belangrijkste motieven

Uit navraag bij onze klanten blijkt dat het comfort een van de belangrijkste motieven is om de dubbele openslaande deuren Duoport aan te schaffen. Zo geven ze aan het prettig te vinden om zonder gedoe naar binnen en buiten te kunnen gaan. Daarnaast speelt de onderhoudsvriendelijkheid een doorslaggevende rol in hun keuze.
1. De gemakkelijke doorgang

De Duoport bestaat uit twee openslaande deuren die elk (en samen) een brede doorgang bieden. De deuren openen soepel en gemakkelijk. Dankzij de brede passage kunt u eenvoudig de garage in en uit met bijvoorbeeld de fiets of een maaimachine. En wat te denken van een brommer of scootmobiel?

Voorbeeld uit de praktijk

We hebben de heer en mevrouw Jacobs uit Venlo geïnterviewd die sinds kort de eigenaren zijn van een nieuwe Duoport garagedeur. De heer Jacobs vertelt: “Onze huidige garagedeur voldeed eigenlijk nog prima. De loopdeur die erin zat was alleen net te smal voor de scootmobiel van mijn vrouw. Daardoor beschadigden de doorgang en het scootmobiel. Het was heel onhandig voor haar om te passeren.”

Zodoende gingen de heer en mevrouw Jacobs op zoek naar een vervangende deur met bredere doorgang. “Nu kan één deur dicht blijven en is de ander breed genoeg voor de scootmobiel. Het biedt meer ruimte om te manoeuvreren. ”

2. Het onderhoudsarme karakter

Wist u dat de Duoport garagedeur onderhoudsarme deuren van staal zijn? Ze hebben niet het saaie en robuuste uiterlijk van staal en sommigen verwarren ze zelfs met kunststof deuren. Het materiaal doet dan ook zeker geen afbreuk aan het uiterlijk! De Duoport-garagedeuren zijn opgebouwd uit 45 mm dikke sandwichpanelen met een vuurverzinkte stalen buitenbeplating en een vulling van CFK-vrij polyurethaanschuim. De profielen en kozijnen bestaan uit aluminium en zijn eveneens geïsoleerd. Het materiaal van de Duoport-deuren vraagt weinig onderhoud. Af en toe even schoonmaken is genoeg; u heeft er dus weinig omkijken naar.

3. De isolerende functie

Als u niet te veel temperatuurschommelingen in uw garage wilt, dan is de Duoport een verstandige keuze. Dit type deur garandeert een optimale isolatie. Niet alleen de panelen, maar ook de kozijnen en profielen zijn volledig geïsoleerd. De isolatiewaarde is Rc = 2 W/m2K, wat vergelijkbaar is met die van een spouwmuur.

4. Tochtvrij

Stel u wilt uw garage gebruiken als werk- of hobbyruimte. Met een Duoport-garagedeur is de garage vrijwel tochtdicht dankzij de onderdorpel en de afdichting rondom. Een groot voordeel als u de garage voor een ander doeleinde dan het stallen van de auto gebruikt.

5. IJzersterk

De deuren van dit product zijn gemaakt van hoogwaardig staal en aluminium. Ze kunnen dus tegen een stootje, zijn robuust en roestvrij. Novoferm geeft bovendien 10 jaar garantie op de openslaande deuren. Dat ze zo sterk zijn en lang meegaan is een pre, waarmee u uiteindelijk geld bespaart. Voor veel klanten een cruciale factor om de Duoport te kiezen.

Ook energiebesparing

Naast bovengenoemde aspecten bespaart u energie met een Duoport garagedeur ten opzichte van een traditionele kanteldeur zonder loopdeur. U hoeft de deur niet in het geheel te openen en in veel gevallen is de deur beter geïsoleerd dan uw bestaande deur. Zeker als de garage verbonden is met het woonhuis kan de energiebesparing een belangrijke doorslaggevende reden zijn om de Duoport te nemen.

Mogelijkheden en uitvoeringen

De Duoport wordt in allerlei uitvoeringen en in vrijwel alle kleuren geleverd. Bijkomend voordeel: naast de basisuitvoering met dag- en nachtslot, bestaat de mogelijkheid om de deur uit te breiden met speciale vergrendeling.